Graditelji „Koridora 10“ za 4 godine ni 10% posla

made-in-germany-rs-autoput-u-izgradnji

Izvođači radova na južnom delu Koridora 10 kroz Srbiju svojim podizvođačima duguju oko tri miliona eura, a za protekle četiri godine neki od njih nisu završili ni 10% ugovorenog posla.

Tim povodom srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila da će svi izvođači radova koji nisu bili u stanju da obave 10 posto posla u prethodnih nekoliko godina, biti zamenjeni, prenosi agencija „Tanjug“.

– Objašnjenje za dugovanja podizvođačima, koje smo dobili od izvođača nije zadovoljilo ni mene ni moje saradnike, pa smo odlučili da se u toku ove nedelje sastanemo i vidimo kako to da rešimo. Za svaki projekat postoji utvrđena dinamika, a neki izvođači za sve ove godine nisu uradili ni 10 posto posla. Spremni smo da raskidamo takve ugovore i biramo druge izvođače, jer ako neko za dve, tri ili četiri godine uradi samo 10 posto, onda teško da će posao završiti u predviđenom roku – izjavila je Mihajlovićeva i najavila da će ove godine na jugu Srbije biti asfaltirano oko 60 kilometara autoputa na Koridoru 10.

Srpska ministarka građevine nije navela na koje firme misli kada pominje raskid ugovora, ali se može pretpostaviti da je pre svega reč o grčkoj firmi „Aktor“, čija je realizacija posla na nekoliko deonica u Srbiji problematična unazad već nekoliko godina. Vlasnik tog preduzeća Leonidas Bobolas je pre desetak dana uhašen pod sumnjom da je utajio porez.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор