IKT radionice u Naučno-tehnološkom parku „Zvezdara“

made-in-germany-rs-startup

Biznis inkubator ICT Hub, kao najveću start-up investiciju u Srbiji i prvi USAID-ov projekat javno-privatnog partnerstva, posetiće od 18. do 20. maja poznati investitori iz Silicijumske doline.

U Beogradu i Novom Sadu boraviće predstavnici najaktivnijeg investicionog fonda i akceleratora sa prostora SAD, čuvenog „500 Startups „, osnovanog od alumnista Google -a i PayPala. Tokom trodnevne posete osnivači i predstavnici ovog investicionog fonda održaće seriju radionica i mentorskih sesija za domaće preduzetnike u prostorijama ICT Hub -a u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara, saopštila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a prenosi „RTV“.

Za prvih šest meseci rada, biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo „ICT Hub“ okupio je pod krovom Naučno-tehnološkog parka „Zvezdara“, više od 40 tehnoloških preduzetnika, „frilensera“ i programera. U ICT Hub biznis inkubatoru do sada je održano više od 30 edukativnih radionica i predavanja posvećenih brojnim temama značajnim za informatičare i preduzetnike iz ove oblasti, u kojima je učestvovalo preko 1.000 ljudi, saopšteno je iz te kompanije, prenosi agencija „Tanjug“.

„Ostvarili smo saradnju sa više od deset međunarodnih organizacija i kompanija, uključujući tu i „Unity“, „Cisco“ i „Microsoft“. Postali smo „BizSpark network partner“ i pokrenuli novu inicijativu u saradnji sa tehnološkim fakultetima, u okviru koje obezbeđujemo više od deset besplatnih mesta za najbolje studente“, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор