U berlinskom tehnološkom parku niče „Simenštat“

Nemački industrijski konglomerat „Simens“ najavljuje investiranje 600 miliona eura u razvoj berlinskog tehnološkog parka, koji se nalazi u industrijskoj zoni smeštenoj u četvrti Špandau, u kojoj je ova kompanija izgradila svoje prve fabrike krajem 19. veka.

U tehnološkom parku u Berlinu Simens planira da izgradi svoj grad „Simenštat“, koji će se prostirati na površini od 70 hektara, čime će ova velika industrijska zona biti pretvorena u modernu urbanu četvrt budućnosti, koja će podsticati inovacije i saradnju nauke i privrede, ističu u Simensu.

Sledstveno ovom projektu, Simens najavljuje da će na zemljišnoj parceli u Špandau do kraja 2030. godine izgraditi tehnološki park u kojem će biti otvoreno više stotina radnih mesta, iako je, kako napominju, još uvek prerano za iznošenje preciznih informacija, prenosi agencija „Rojters“.

Simens je prošlog meseca najavio da će u Nemačkoj ukinuti oko 2.900 radnih mesta, a ovakav potez u sklopu je strategije za restrukturiranje poslovanja i ostvarivanje ušteda u iznosu od 500 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор