Poslovni forum Srbija-Nemačka

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Povodom održavanja Poslovnog foruma Srbija-Nemačka, predsednik Nemačko-srpskog poslovnog udruženja Ronald Seliger, objasnio je za „RTS“ da u Srbiji trenutno posluje 370 nemačkih kompanija, i da najnovije istraživanje pokazuje da bi čak njih 92 posto opet investiralo u našu zemlju.

Kako je naglasio Seliger, da bi Srbija privukla još nemačkih investitora, potrebno je smanjiti birokratske procedure, doneti novi Zakon o radu i unaprediti pravosudni sistem.

– Nemačka ulaže u Srbiju puno novca i stalno zapošljava nove radnike. Novi investitiori će stići kada se stvore bolji uslovi za poslovanje. Na primer, u „Hemofarmu“ rade sjajno motivisani i kvalifikovani ljudi, i ako to budu znale i druge nemačke kompanije, doći će i one, objasnio je Seliger, koji je generalni direktor ove kompanije.

Ocenjujući aktuelni poslovni forum Srbija-Nemačka, na kome učestvuje i nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder, Seliger smatra da će sastanak pomoći unapređenju privredne saradnje dve zemlje, za šta je, kako kaže, najvažnije utvrditi zajedničke potrebe.

– Srpsko-nemački forum i udruženje čiji sam ja predsednik doprinose zajedničkim naporima da saradnja naših zemalja, koja je ionako već na visokom nivou, bude još bolja. Verujem da možemo biti zadovoljni ovom saradnjom, ali ćemo i učiniti sve što je u našoj moći da ona nastavi da jača. Zato smo sada ovde, i zato smo neka vrsta ambasadora Srbije u Nemačkoj. Našu ulogu shvatamo vemo ozbiljno i nadamo se još boljim rezultatima – naglasio je Seliger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор