„Simens“ kupuje američki „Dreser-Rand“

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Čuveni nemački koncern „Simens“ spreman je da za 7,6 milijardi dolara kupi američku firmu za proizvodnju opreme za naftnu industriju „Dreser-Rand“.

U saopštenju kompanije „Simens“ kaže se da je nadzorni odbor odobrio odluku upravnog odbora o kupovini svih emitovanih akcija „Dreser-Randa“, koje se nalaze u prometu u okviru prijateljskog preuzimanja. Odbor direktora američke firme jednoglasno je odobrio ovu transakciju, a nemački koncern planira da kupovinu završi do kraja 2015. godine, prenosi agencija „Interfaks“.

Cena ponude „Dreser-Randa“ po akciji iznosi 83 dolara, a prema berzanskim podacima o trgovanju u petak, kotacije američke kompanije na njujorškoj berzi porasle su za 9,4 procenta, na 79,91 dolar.

Stručnjaci ukazuju da će kupovinom američke kompanije, „Simens“ ojačati svoju poziciju u oblasti proizvodnje opreme za proizvodnju nafte i gasa iz škriljaca, grani koja se izuzetno dinamično razvija u SAD. To pokazuju i podaci o prihodima „Dreser-Randa“, koji pravi turbine i kompresore, a koji su prošle godine bili tri milijarde dolara. Prihodi „Simensa“ u ovoj oblasti proizvodnje u istom periodu poslovanja dostigli su iznos od 97 milijardi dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор