„Simens“ se orijentiše na malu industriju?

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Nemačka kompanija „Simens“ razmatra mogućnost da zatvori neke svoje fabrike opreme za elektrane, na osnovu planova prilagođavanja tržištu koje iskazuje sve veći interes za manje fabričke pogone.

U ovoj godini „Simens“ je preuzimanjem američkog „Dresser Randa“ i „Rolls Rojsovog“ Odelenja za elektrane, ojačao svoj novi sektor za energiju i gas, koji proizvodi gasne turbine i kompresore i opremu za naftna polja, piše portal „Sibiz“, a prenosi agencija „Tanjug“.

– Te će akvizicije pomoći Simensu da se prilagodi promeni na energetskim tržištima, koje obeležava uzlet malih, decentralizovanih elektrana, dok velike elektrane sve više padaju u drugi plan. Pretpostavljamo da će se do 2030. godine otprilike trećina električne energije u Nemačkoj proizvoditi u lokalnim sistemima. U odeljenu za energiju i gas očekujemo niske marže u sledeće dve do tri godine – objasnila je Lisa Davis iz „Simensa“ i dodala da se u kompaniji analiziraju pojedini pogoni i da još nije odlučeno hoće li biti zatvoreni ili upotrebljeni za proizvodnju nekih drugih proizvoda.

Najavljujući prošlomesečno preuzimanje američkog „Dresser Randa“, izvršni direktor „Simensa“ Džo Keser izjavio je kako očekuje da će se potražnja za proizvodima kao što su gasne turbine, postepeno oporavljati tek od 2016. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор