Jagodina pojeftinila firmarine

made-in-germany-rs-jagodina

Preduzetnici i pravna lica u Jagodini, sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara, oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, dok je ostalima taksa smanjena za 1,6 posto, odlučili su odbornici Skupštine grada.

U odluci Skupštine stoji da će srednja preduzeća, sa prihodom iznad 50 miliona plaćati „do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade“. Prosečna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 48.563 dinara, što je manje za oko 1,6 posto u odnosu na isti period prošle godine, kada je bila 49.373 dinara, pa je i za toliko visina lokalne komunalne takse sada manja, prenosi agencija „Tanjug“.

„Pravna lica koja obavljaju delatnosti bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnje i trgovine na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefinskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, noćnih barova, diskoteka i bingo sala, plaćaće komunalne takse najviše do deset prosečnih zarada, što je oko 485.630 dinara“, navodi se u odluci Skupštine grada Jagodine.

Preduzetnici i pravna lica sa prihodom do 50 miliona dinara i prošle godine su u Jagodini bili oslobodjeni komunalne takse.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор