Jagodina novčano pomaže mamama, bebama i u slučaju smrti

made-in-germany-rs-trudnice

Skupština grada Jagodine usvojila je odluku po kojoj će se nezaposlenim trudnicama i porodiljama u sledećoj godini isplaćivati mesečna pomoć u iznosu od 12.000 dinara. Ovo pravo imaće trudnice do termina porođaja, a porodilje do navršene prve godine života deteta.

Na sednici Skupštine ovoga grada takođe je odlučeno i da će se nezaposlenim roditeljima koji dete dobiju u narednoj godini, dodeljivati novčana pomoć od 200 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS). Kao obavezan uslov za ostvarivanje prava na ovu pomoć, navodi se da roditelji moraju da imaju prebivalište na teritoriji Grada Jagodine u trajanju od najmanje dve godine do podnošenja zahteva za novčanu pomoć. Takođe je potrebno dokazati i da su oba roditelja nezaposlena, odnosno da se oba roditelja nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva, prenosi agencija „Beta“.

Jagodinska Skupština je usvojila i odluku o podršci porodicama za pogrebne troškove u slučaju smrti člana porodice, a iznos takve novčane pomoći biće 200 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Sredstva za isplatu finansijske podrške građanima na osnovu skupštinskih odluka, obezbeđena su u budžetu Grada Jagodine za 2015. godinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор