Neiskorišćeni krediti Srbiju koštaju 12,5 miliona eura

made-in-germany-rs-pare-gomila

I ove godine će budžet Republike Srbije biti oštećen za više od 12,5 miliona eura, koliko će nas koštati penali za kredite koji su Srbiji odobreni, a u prošloj godini nisu realizovani, navodi se u jučerašnjem saopštenju Demokratske stranke (DS), prenosi „Blic“.

U saopštenju se precizira da je na ime provizije, odnosno kaznenih penala za odobrena, a nepovučena kreditna sredstva, u prošloj godini isplaćeno skoro 8 miliona eura, dok je u prvoj polovini ove godine taj iznos premašio 4,5 miliona.

U pitanju koje se postavlja u saopštenju naglašeno je da građani Srbije očekuju od vlade jasan odgovor ko će odgovarati za ovu štetu njima nanetu.

„Vreme u kome je izgovor za sve što je loše urađeno u državi odgovoran neko drugi, odavno je iza nas, i DS od Srpske napredne stranke (SNS) zahteva da preuzme odgovornost za katastrofalan način na koji vodi Srbiju, kao i da prestane da očekuje da cenu njene nesposobnosti plaćaju isključivo građani“, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, kako se dalje navodi, „država sada građanima pleni imovinu zbog duga za struju, čiji je ukupan iznos dostigao 9,5 miliona eura, što dovoljno govori o karakteru trenutne vlasti i načinu na koji vodi državne finansije“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор