Dug za „Most na Adi“ odložen za dogodine

made-in-germany-rs-most-na-adi

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Odluku o reprogramu kredita, kojom se otplata preostalog duga za izgradnju „Mosta na Adi“, zbog ekonomskih posledica poplava, odlaže za godinu dana.

Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavjević rekao je u obrazloženju ove odluke, da je „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) pokrenula inicijativu za reprogram duga, kao i da je to značajno za grad, s obzirom da mu u narednoj godini predstoje velike finansijske obaveze. Po njegovim rečima, sledeće godine otplata glavnice po ovom kreditu biće nula dinara, dok će kamate biti isplaćene unapred, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako se navodi u obrazloženju skupštinske Odluke, mnoge beogradske opštine u maju su bile pogođene poplavama, a šteta je sanirana sredstvima iz gradskog budžeta, što će uticati na gradsku kasu u 2015. godini.

Odlukom gradske Skupštine predviđeno je da Grad Beograd zajam uplaćuje u 13 jednakih polugodišnjih rata, dok će se sa plaćanjem kamate početi od 21. januura 2016. godine.

Evropska banka za obnovu i razvoj i Grad Beograd potpisali su 15. juna 2010. godine dopunjeni ugovor o kreditu za realizaciju projekta „Most na Adi“ u ukupnom iznosu od 129,6 mil eura i do sada su sve ugovorne obaveze na vreme bile ispunjavane, saopštava Grad.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор