Nagrade NSZ za doprinos zapošljavanju

made-in-germany-rs-nsz

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) dodelila priznanja preduzećima i lokalnim samoupravama u Srbiji, kao svojim partnerima koji su izuzetno doprineli zapošljavanju u 2014. godini.

Nagrađene su lokalne samouprave gradova: Nova Varoš, Kuršumlija, Novi Sad, Kruševac i Kraljevo. Kompanija „Peštan“ dobila priznanje za zapošljavanje 100 lica sa evidencije nezaposlenih, bez ikakve finansijske podrške države, a samo koristeći uslugu posredovanja preko NSZ. Kompanija „Alti“ iz Čačka zaposlila je najveći broj osoba sa invaliditetom, dok su u kategoriji malih i srednjih preduzeća za šampione u zapošljavanju izabrani Privredno društvo „BKG“ Ada i Konfekcija „Lisca“ iz Babušnice. Nagrada za najuspešniju poslovnu ideju i pokrenut sopstveni posao uručena je Veterinarskoj ambulanti „T&T VET“ iz Subotice.

Nagrade su uručili državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević, direktor NSZ Zoran Martinović i predsednik Upravnog odbora NSZ Darijo Mačkić, izveštava NSZ.

– Iako imamo neuporedivo slabiju ekonomiju od bilo koje članice EU, na putu smo da zaustavimo rast nezaposlenosti i istovremeno ostvarimo uzlaznu liniju zapošljavanja. Problem nezaposlenosti nije karakterističan samo za Srbiju, a studija Svetskog ekonomskog foruma pokazuje da će i pored optimističnih pokazatelja i prognoza nezaposlenost i sve veća nejednakost u primanjima biti najveći problemi za globalne lidere u narednoj godini – naglasio je direktor NSZ Zoran Martinović.

Kako je najavio, NSZ će i u narednoj godini nastaviti sa sprovođenjem redovnih programa aktivne politike zapošljavanja, kao što su javni radovi i subvencije za samozapošljavanje i novo zapošljavanje.

– U okviru programa dodatnog obrazovanja sprovodićemo programe stručne prakse i obuka za tržište rada i poznatog poslodavca, a nastavićemo i sa programom funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih. Planirani su i novi programi, među kojima je subvencija poslodavcima koji zapošljavaju korisnike novčane socijalne pomoći. Kroz projekat IPA 2012 započeće realizacija obuka za tržište rada, a biće podržan i rad klubova za traženje posla i centara za profesionalno savetovanje. Planiran je i dalji razvoj modela integrisanih usluga za korisnike novčane socijalne pomoći, a posebna pažnja biće usmerena ka viškovima zaposlenih – objasnio je Martinović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. „BKG“ Ada!? Jooooj Srbijo jadna li si kad ti lopovima odaješ priznanja i ordenje. Pa taj „preduzetnik“ se nafatirao para od te iste Srbije preko utaje poreza da ni sam ne zna koliko pa sad posle nekoliko decenija glumi nekog velikog „preduzetnika“….. Srbijo dokle više da dozvoljavas da se takvi lopovi igraju sa tobom i tvojim narodom, a ti ih nagrađuješ što su zaposlili nekolicinu ljudi da rade za crkavicu i da ih izrablju do neznemoglosti. Takvim preduzetnicima treba poslati inspekciju rada, trzišnu inspekciju…. da se prvo vidi kako oni to posluju pa tek onda odavati priznanja. Korupcija je korupcija, sve dok bude ovakvih „preduzetnika“ naš narod može samo da skapava i da se nada da će nekad doživeti nako bolje sutra.

Оставите одговор