Mađarski „Viz Er“ stiže na niški aerodrom

made-in-germany-rs-wizzair

Mađarska niskotarifna aviokompanija „Viz Er“ počeće da saobraća sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ od 3. jula naredne godine, kada će biti uspostavljeni letovi na liniji Bazel-Niš, a cena karte u jednom pravcu koštaće svega 2.999 dinara.

Sa aerodromom u Nišu „Viz Er“ je sklopio komercijalni ugovor na tri godine, pa grad Niš po prvi put neće morati da subvencioniše letove strane aviokompanije, istakla je na konferenciji za novinare Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, a prenosi „B92“.

Sa ovom novom aviolinijom, „Viz Er“ će imati ukupno 11 linija u Srbiji, i poletaće ka sedam zemalja sa dva srpska aerodroma, beogradskog i niškog. Potpredsednik „Viz Era“ Džon Stivenson rekao je tim povodom da će se nakon probnog perioda uspostavljanja te linije, videti hoće li se uvoditi još linija do drugih destinacija sa niškog aerodroma, i pri tom izrazio očekivanje da će ih biti.

– Srećni smo što poslovno napredujemo u Srbiji. Počeli smo sa letovima iz Beograda u junu 2010. godine i od tada do danas smo prevezli više od 1,6 miliona putnika. Prethodno poskupljenje usluga beogradskog aerodroma je zaustavilo dalje širenje naše pristupačne ponude za srpske putnike i strane turiste. Sa ovom niškom linijom želimo da podstaknemo turistička i poslovna kretanja, kao i da omogućimo i drugom srpskom regionu pristup aviokartama sa niskim cenama. Naš let iz Niša biće dopuna našoj ponudi iz Beograda, doprinos sveukupnom razvojoj srpskog aviosaobraćaja, kao i otvaranju novih radnih mesta – izjavio je Stivenson.

Kompanija „Viz Er“ do sada je iz Srbije letela sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, ali su njeni čelnici odlučili da smanje broj i destinacija i letova zbog povećanja aerodromskih taksi.

Grad Niš je ranije subvencionisao letove pojedinih aviokompanija sa svog aerodroma sa ukupno 1,3 miliona eura godišnje. Prošle nedelje aerodrom „Konstantin Veliki“ je objavio da će od 1. januara 2015. godine smanjiti cenu putničkog servisa sa 14 na svega 1 euro, kako bi privukao aviokompanije da dođu u ovaj grad.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор