Nemci kupuju ljubljanski aerodrom, a zanima ih i beogradski

made-in-germany-rs-fraport-logo

Nemačka kompanija „Fraport AG“ ponudila je najbolje uslove za kupovinu Aerodroma Ljubljana, a kako piše ljubljanski „Dnevnik“ zainteresovani su i da kupe Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

U zaključnim pregovorima za kupovinu Aerodroma Ljubljana, „Fraport“ je na tenderu ponudio znatno više novca od konkurenata iz Italije, Francuske i nekoliko finansijskih fondova koji su takođe konkurisali, ali cena po kojoj bi ova vazdušna luka trebalo da bude prodata zvanično još uvek nije poznata, navode slovenačke novine.

Po svemu sudeći „Fraport“ će iduće nedelje potpisati ugovor o preuzimanju ljubljanskog aerodroma sa Slovenskim državnim holdingom (SDH), vladinom agencijom koja upravlja portfeljem državne imovine i privatizacijom, dodaje se u tekstu.

Aerodrom Ljubljana jedno je od 15 državnih preduzeća koje je Vlada Slovenije uključila u prvi krug privatizacije, a kako slovenački „Dnevnik“ navodi, budući da ima velike planove u celom regionu, sa ljubljanskim aerodromom nemačka kompanija takože ima velike planove, posebno u oblasti teretnog saobraćaja. Najbliži aerodrom sa kojim „Fraport“ već upravlja i čiji je vlasnik, nalazi se u Bugarskoj.

Kako dalje navodi ljubljanski dnevni list, nemačka kompanija zainteresovana je i za kupovinu Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, i jedna je od trenutno najozbiljnijih konkurenata za njegovo preuzimanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор