Nastavlja se rekonstrukcija keltskog naselja u Inđiji

made-in-germany-rs-tri-arheoloska-iskopavanja

Zahvaljujući Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa u oblasti zaštite kulturnog nasleđa u AP Vojvodini u 2015. godini, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje obezbedio je još milion dinara za nastavak realizacije projekta rekonstrukcije keltskog naselja u Inđiji.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu ovog grada, projekat realizuje Turistička organizacija Opštine Inđija od 2012. godine, a sada je u toku prva faza tesarskih radova, odnosno izrada i postavljanje dela ograde oko naselja, kao i zemljani radovi na nasipu koji prethode postavljanju ograde. Finansijska sredstva za ovu fazu projekta obezbeđena su na prošlogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, koji je i ove godine ponovo prepoznao njegovu vrednost.

Budući inđijski turistički centar sa rekonstruisanim keltskim naseljem, kao otvorenim muzejem, nalazi se na lokaciji pored zoološkog vrta i magistralnog puta Beograd – Novi Sad (M22/1). Veoma interesantna istorijska priča i bogat arheološki materijal u vezi sa životom Kelta na teritoriji opštine Inđija, uz primenu savremenih metoda revitalizacije, staviće se u funkciju turizma kako bi se ostvario veoma atraktivan turistički proizvod, koji će značajno doprineti razvoju turizma Opštine Inđija, a naročito grada Inđije, navodi se na gradskom sajtu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор