Nemački „SAP“ ukida 2.250 radnih mesta i otvara toliko novih

made-in-germany-rs-sap-logo

Nemačka softverska kompanija „SAP“ planira da ukine 2.250 radnih mesta, odnosno da otpusti tri procenta od ukupnog broja svojih radnika. Istovremeno kompanija najavljuje i da će otvoriti gotovo isti broj novih radnih mesta u razvojnim oblastima, kako bi ubrzala rast onlajn prodaje.

Ova nemačka kompanija isključila je mogućnost bilo kakvog otpuštanja zaposlenih kao tehnoloških viškova i navela da više voli dogovor i dobrovoljne odlaske. Pored toga, u organizacionim jedinicama u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD, „SAP“ će takođe, ponuditi prevremene penzije nekim svojim radnicima, prenosi agencija „Rojters“.

Kako bi ubedila klijente da njeni proizvodi mogu da im obezbede upravljanje najkritičnijim funkcijama i posluže kao intuitivne alatke, kompanija je započela i remodeliranje svoje softverske ponude.

Osim toga, „SAP“ je u januaru smanjio svoju prognozu operativnog profita za 2017. godinu, sa obrazloženjem da će razvoj “klaud” tehnologije, dematerijalizovane informatike, u prvo vreme negativno uticati na marže.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор