Folksvagen otvara pogon kod Moskve

made-in-germany-rs-volkswagen02

Nemački automobilski gigant Folksvagen (Volkswagen, VW) povećaće svoje investicije u Rusiji, i pored poteškoća izazvanih sankcijama i smanjenja prodaje stranih vozila na ruskom tržištu.

Novi pogon nemačke automobilske kompanije u kome će se proizvoditi Folksvagenovi motori za rusko i evropska tržišta, nalaziće se u blizini Moskve. Nova fabrika će praviti benzinske motore od 1,6 litara, u količini do 150.000 godišnje, a za njihovu proizvodnju biće korišćen ruski aluminijum, saopštila je VW Grupa Rus, a prenosi „Raša tudej“.

Od 2016. godine 30 posto vozila proizvedenih u Rusiji trebalo bi da bude opremljeno sa motorima napravljenim u toj zemlji. Takođe se očekuje da će nova fabrika povećati Folksvagenovu lokalizaciju u Rusiji na 50 procenata.

– Ne samo da smo podigli lokalizaciju naših vozila, već smo ih učinili i dostupnijim ruskim kupcima. Mi izvršavamo sve obaveze, uprkos ekonomskim teškoćama. Ovo će biti stvarno ruski proizvod i primer lokalizacije u Rusiji – izjavio je za agenciju „Tas“ generalni direktor Folksvagen Grupe Rus Markus Ožegović.

Folksvagen Grupa je tokom 2014. godine prodala na ruskom tržištu više od 260.000 vozila, od čega je 185.000 proizvedeno u Rusiji, pokazuju podaci VW-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор