Završni radovi na sportskoj dvorani u Inđiji

made-in-germany-rs-sport-hala

Opštini Inđija odobreno je oko 300 miliona dinara za završetak radova na izgradnji nove sportske dvorane, odnosno za unutrašnje i spoljašnje uređenje ovog objekta.

Na osnovu dogovora sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a u skladu sa planovima za tekuću godinu, Opština Inđija je pokrenula proteklih dana javnu nabavku za kupovinu fitnes opreme i sportskih sprava za sportsku dvoranu.

– Svim sugrađanima biće na raspolaganju fitnes centar po povoljnim uslovima. Naša je zamisao da sportska dvorana u Inđiji bude permanentno u funkciji, da praktično bude u upotrebi na dnevnom nivou i da više stotina ljudi dnevno prođe kroz nju. Smatramo da nije dovoljno samo periodično organizovanje utakmica na nedeljnom nivou i verujemo da će koncept rada nove dvorane pokazati pravi duh jednog ovakvog sportskog centra – objašnjava predsednik Opštine Inđija Petar Filipović, a prenosi novosadski „Dnevnik“.

Prilikom obilaska hale pre pola godine, pokrajinski zvaničnici su naveli da je izdvojeno 900 miliona dinara kako bi se u saradnji sa Opštinom završila izgradnja ovog sportskog objekta. Tada, uoči završetka poda u dvorani, rečeno je da je 600 miliona dinara uplaćeno, a da će se ostatak uplaćivati u skladu s dinamikom radova.

Nova sportska hala u Inđiji izgrađena je po najvišim svetskim standardima. Kapaciteta je 1800 sedišta na osnovnim tribinama, a sa teleskopskim ukupno 2300. Uz glavnu dvoranu nalaziće se fitnes sala, kafe restoran s pogledom na borilište, VIP loža sa liftom, loža za novinare…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор