„Lufthanza“ i „Er Čajna“ osnivaju aviokompaniju

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Avioprevoznici „Dojče Lufthanza“ i „Er Čajna“ osnivaju zajedničku kompaniju koja će obavljati letove između evropskih zemalja i Kine. Direktor kompanije Karsten Špor i predsednik i izvršni direktor Er Čajen Sun Čžijun potpisali su odgovarajući protokol o namerama u okviru zvanične posete nemačke kancelarke Angele Merkel Kini, saopštila je „Lufthanza“, a prenosi „Dojče vele“.

Nova zajednička firma koju osnivaju „Lufthanza“ i „Er Čajna“ putnicima obe ove kompanije ponudiće veći izbor destinacija i veće mogućnosti za kombinovanje letova. Kompanije su takođe potpisale memorandum o razumevanju, kojim će proširiti i saradnju u oblasti remonta aviona i tehničke saradnje. Inače, obe aviokompanije deo su najvećeg svetskog udruženja avioprevoznika – „Star alijanc“.

Tokom zvanične posete nemačke kancelarke Merkel Kini potpisan je niz velikih ekonomskih sporazuma između dve zemlje. Nemački koncern „Folksvagen“ sklopio je dogovor se sa svojim kineskim partnerom „FAW“ o izgradnji još dva proizvodna pogona u Kini, vredna dve miliajrde eura, a „Erbas“ je dogovorio isporuku Kini 100 helikoptera vrednih oko 300 miliona eura. Osim toga, dogovoreno je i da Kina 2015. godine bude počasni gost u nemačkom gradu Hanoveru na međunarodnom sajmu komjutera i komunikacionih tehnologija „Cebit“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор