Lufthanza i Er Čajna potpisale sporazum

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Nemački avioprevoznik „Lufthanza“ i kineski avioprevoznik „Er Čajna“ okončali su dvogodišnje pregovore o saradnji, potpisavši ugovor o zajedničkom upravljanju svim letovima koje dve kompanije realizuju između Evrope i Kine.

“Kinesko aviotržište je jedno od najvažnijih svetskih tržišta za rast. Želimo da zajedno profitiramo od tog rasta”, navodi se u saopštenju Karstena Špora, generalnog direktora Lufthanze, a prenosi agencija „Frans pres“.

Potpisani ugovor se odnosi i na Lufthanzine filijale „Austrijan erlajns“ i „Svis Er“. Za početak će se odnositi na rute od Kine do gradova kao što su Frankfurt, Beč i Cirih, a postoji mogućnost da bude proširen i na sve druge rute između Kine i Evrope, koje realizuju dve aviokompanije.

Po oceni agencije „Rojters“, nemačka kompanija je težila da ostvari bliže odnose sa Er Čajnom kako bi poboljšala svoju poziciju na kineskom aviotržištu, budući da evropsko tržište usporava, ali i da bi se upustila u tržišnu utakmicu sa konkurencijom u vidu brzorastućih aviokompanija iz Persijskog zaliva.

Primena ugovora sklopljenog između Lufthanze i Er Čajne počeće na leto 2017. godine, navodi se u saopštenju aviokompanija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор