„Lufthanza“ i „ANA“ osnovale partnersku firmu

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Nemački i japanski avioprevoznici, „Lufthanza“ i „ANA Holdings“ osnovali su zajedničku aviokompaniju, u okviru koje planiraju saradnju u oblasti teretnog avio-saobraćaja na rutama između Japana i Evrope.

Dve aviokompanije su objasnile u zajedničkom saopštenju kako su dobile regulatorna odobrenja za partnerstvo koje će im omogućiti da zajedno planiraju, naplaćuju, prodaju i rukovode svim letovima između Evrope i Japana, prenosi agencija „Frans pres“.

Ova novinska agencija ocenjuje da dve aviokompanije nastoje ovakvim potezom da se izbore sa oštrom konkurencijom od strane niskotarifnih avioprevoznika na putničkim linijama.

„Od zajedničkog preduzeća klijenti će imati koristi, jer će im na raspolaganju stajati veći izbor aviolinija i širi spektar usluga. Klijenti će naročito imati koristi od veće i brže aviomreže sa više frekventnijih i direktnih letova, kao i od većeg broja ponuđenih destinacija“, navodi se u zajedničkom saopštenju dve aviokompanije.

Japanski list „Nikei“ piše da nemački avioprevoznik „Lufthanza“ na tržištu teretnog aviosaobraćaja između Japana i Evrope poseduje udeo od 16 procenata, dok udeo japanske aviokompanije iznosi 17 procenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор