Niš na listi 10 najlepših destinacija Balkana

made-in-germany-rs-nis-banovina

Grad Niš jedna je od 10 najlepših turističkih destinacija u ovom delu Evrope, na osnovu liste najatraktivnijih mesta na Balkanu, koju je objavio američki sajt „Earthtravelling.com“. Po preporuci ovog veoma popularnog sajta koji se bavi putovanjima i turizmom, Niš je opisan kao mesto koje svakako treba posetiti tokom ovog leta, prenose „Večernje novosti“.

Na listi prirodnih i istorijskih lepota Balkana, popred Niša našli su se i Bledsko jezero u Sloveniji, Plitvička jezera u Hrvatskoj, ostrvo Sveti Stefan u Crnoj Gori, manastiri Meteori u Grčkoj, grad Mostar u Bosni i Hercegovini…

– Ovakva ocena rezultat je rada Turističke organizacije i gradskih čelnika Niša, jer smo čitave prošle godine promovisali grad na sve moguće načine. Ljudi iz drugih turističkih organizacija, iskren da budem, pitali su odmah „koliko ste ovo platili“, ali mogu ponosno da kažem da je ovaj tekst dokaz da je Niš kao destinacija vrlo interesantan poslednjih godina za turiste – izjavio je direktor niške Turističke organizacije Uroš Parlić.

Na sajtu „Earthtravelling.com“ Niš je opisan kao kulturni, industrijski i administrativni centar Nišavskog okruga, a za Nišku tvrđavu, arheološko nalazište Medijana i Ćele-kulu, dodaje se da su to samo neke od atrakcija u gradu i njegovoj okolini. Sajt koji se bavi promocijom turističkih odredišta stoji i da je Niš osim kulturnog i istorijskog nasleđa, naširoko poznat i po gurmanlucima i hrani koja je veoma jeftina.

U februaru mesecu ove godine jedan američki časopis svrstao je nišku Ćele-kulu na prvo mesto liste „Deset najvećih građevina napravljenih od kostiju“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор