Gastroturistička olimpijada ove godine u Nišu

made-in-germany-rs-sporet-gas-kuvanje

Grad Niš će po prvi put, od 23. do 25. avgusta ove godine organizovati međunarodnu Gastroturističku olimpijadu „Niš 2014.“, jedinstveno takmičenje ugostiteljskih i turističkih radnika jugoistočne Evrope, najavljuju „Večernje novosti“.

Takmičari iz inostranstva i naše zemlje nadmetaće se u spremanju riblje čorbe i jela od ribe, kao i specijaliteta od mesa, a svoja znanja i veštine moći će da predstave i barmeni, flamberi, hotelijeri i turizmolozi. Posebnu atrakciju svakako će predstavljati i izbor za mis turizma 2014. godine.

Interesovanje za Gastroturističku olimpijadu u Nišu je veliko, a pored naših takmičara očekuje se dolazak i ekipa iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Grčke. Do sada se prijavio i jedan takmičar iz Gane.

Organizator ove manifestacije je Udruženje ugostiteljskih i turističkih radnika Niša, koje je do sada ponelo dvostruku titulu pobednika takmičenja ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije, ali je i trostruki osvajač najvišeg priznanja završnog festivala „Slavogastro“ – ikone Beli Anđeo. Udruženje je bilo i organizator Radno-proizvodnog takmičenja ugostiteljskih i turističkih radnika balkanskih zemalja 2006. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор