„Nišvil“ najavljuje više od 80 koncerata

made-in-germany-rs-nisville-festival

Sve je spremno za 20. jubilarni „Nisville festival“ džez muzike koji počinje večeras u niškoj Tvrđavi, a trajaće do 17. avgusta. Posetioci će moći da uživaju na oko 80 koncerata koji će se održavati na sedam bina, prenosi „Blic“.

Među vodećim muzičarima ovogodišnjeg najposećenijeg džez festivala jugoistočne Evrope našla se i jedna od najpoznatijih ritam i bluz postava na svetu „Bluz braders bend“, ali i Kendi Dalfer, koja se ubraja u najistaknutije džez i fank saksofonistkinje, legendarni džez bend Kukers (The Cookers), prošlogodišnji dobitnici Oskara za muziku, Briselski džez orkestar, američka pevačica Iyeoka, koju mnogi već proglašavaju naslednicom Ejmi Vajnhaus, prva dama brazilskog džeza Tanija Marija i brojna istaknuta imena sa naših prostora: Vlada Maričić bend, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić…

Komplet ulaznica prodaje se po ceni od 2.500 dinara. Polukomplet za dva dana (četvrtak i petak ili subota i nedelja) 1.500 dinara, dok pojedinačna ulaznica po danu košta 1.000 dinara.

U niškim hotelima, apartmanima, prenoćištima i hostelima na raspolaganju je 2.174 ležajeva. Prosečna cena u hotelima sa 2 i 3 zvezdice u jednokrevetnim sobama iznosi od 2.500 do 5.500 dinara za noćenje sa doručkom, a za dvokrevetne sobe cena je od 3.000 do 3.700 dinara. Cena apartmana kreće se od 1.300 do 3.000 din za noćenje, dok je prosečna cena smeštaja u hostelima od 900 do 1.400 din po osobi za noć.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор