Subotički „Interetno festival“ posetilo 37.000 ljudi

made-in-germany-rs-interetno-festival-subotica

Ovogodišnji 14. „Interetno festival“ u Subotici, koji je završen sinoć svečanim defileom učesnika iz više zemalja Evrope i sveta, folklornim nastupima i velikim vatrometom, posetilo je oko 37.000 gostiju.

Bela Bodrogi, direktor ovo festivala, zadovoljan je ovogodišnjom manifestacijom, istakavši da su po pitanju organizacije i sadržaja “uspeli da preskoče visoko postavljenu lestvicu”.

– Ne govorim ovo samo iz mog subjektivnog ugla, već o tome govori i mišljenje svih onih koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji festivala, kao i samih posetilaca. Bilo gde tokom ovih pet dana da smo se sreli, nazad smo dobili samo pozitivne kritike – kaže Bodrogi, a prenosi agencija „Tanjug“.

Po njegovim rečima, sa 37.000 posetilaca festival je ove godine oborio sve rekorde po pitanju gostiju, s obzirom da je najveća zabeležena dosašnja posećenost tokom trajanja festivala bila 25.000 gledalaca.

Za sledeću godinu i 15. po redu subotički etno festival, Bodrogi je najavio niz novina. Kako kaže, u gradskoj Upravi žele da naredni festival bude još monumentalniji i veruju da imaju i znanja i veštine da to sprovedu.

Od protekle subote do sinoć na centralnom gradskom trgu u Subotici prodefilovali su folklorni i muzički sastavi iz Kolumbije, Čilea, Paragvaja, Kirgistana, Mađarske, Rumunije, Indije, Rusije i Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор