„DM“ izbacio „Kolgejt“ zbog iste cene za manju količinu

made-in-germany-rs-dm-colgate

Najveći nemački lanac drogerija „DM“ izbacio je sa polica svojih maloprodajnih objekata u Austriji pastu za zube marke “kolgejt”, jer je proizvođač za manju tubu ostavio istu cenu.

Pakovanje paste od 100 mililitara proizvođača „Dentagard“, koji posluje u sistemu multinacionalnog giganta „Kolgejt-Palmoliv“, smanjeno je na 75 mililitara, ali je kupcima ponuđeno po istoj ceni, saopšteno je iz kompanije DM, a prenosi nemački list „Frankfuter algemajne cajtung“.

Na policama DM drogerija u Austriji prostor za Kolgejtove paste je prazan, a umesto njih tu stoji obaveštenje: „Ista cena s manje sadržaja. Zbog toga smo uklonili. DM.“ U kompaniji DM svoju odluku obrazlažu interesom kupaca, zbog kojeg taj proizvod za sada više nije dostupan u njihovim prodajnim objektima.

Nemački lanac drogerija ovim potezom je stavio na stub srama jednog od svojih glavnih dobavljača. Prevara sa smanjenjem količine nekog proizvoda bez snižavanja cene koristi se sve češće u trgovini, međutim, izričito upozorenje trgovaca kupcima da ih proizvođač obmanjuje predstavlja novitet, navodi nemački list.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор