Počeo beogradski Bir Fest 2014!

made-in-germany-rs-pivo-bajern

Nastupom grupa „Lovehunters“, „Parni valjak“ i soul zvezde Si Lo Grina pred velikim brojem oduševljenih ljubitelja napitka od hmelja i ječma, sinoć je na beogradskom Ušću svečano otpočeo ovogodišnji Bir Fest, dvanaesti po redu. Za prvi dan festivala „Belgrade Beer Fest“, koji će trajati od 13. do 17. avgusta, bila je određena cena ulaznice od 300 dinara, dok će ostalim danima ulaz biti besplatan, prenosi „danubeogradu.rs“.

Jedna od brojnih novina koje festival uvodi ove godine jeste i plaćanje uz pomoć festivalske kartice, kako bi kupovina bila još brža, efikasnija i preciznija. Korišćenjem RPS sistema posetioci će moći da kupe piće i suvenire bez dugačkih redova, dok će se hrana i dalje kupovati gotovim novcem. Kartica će se iznajmljivati na označenim mestima, a depozit za iznajmljivanje kartice je samo 100 dinara i refundiraće se pri vraćanju kartice. Iznos na kartici će u svakom trenutku moći da se dopuni na uplatnim mestima. Depozit i nepotrošen novac u iznosu do 2.000 dinara moći će da se refundiraju na festivalu, a nakon toga i u većem iznosu na mestima koja će biti naznačena na web sajtu www.belgradebeerfest.com.

Šestu godinu za redom Bir Fest će organizovati društveno-odgovornu i ekološku akciju „Biram da recikliram“. Ove godine akcija je dobila i humanitarni karakter, s obzirom da će celokupan prihod ostvaren prodajom prikupljenih limenki biti doniran za pomoć ugroženima u majskim poplavama. Da bi se prikupilo što više sredstava za pomoć ugroženima, na Adi Ciganliji je postavljen štand gde će svaki donosilac deset praznih limenki dobiti limenku pića po izboru. Na istom štandu organizovana je i zabavno rekreativna igra „Koš za čist grad“ u kojoj učesnici mogu da osvoje vredne nagrade.

Tokom priprema festivala, kao i na samoj manifestaciji, posao će dobiti više od 500 mladih, koji tako mogu iskoristiti leto kako bi zaradili za školovanje, dalje usavršavanje ili eventualni odlazak na odmor. Bez obzira da li će raditi na štandovima, u samoj organizaciji ili na promociji festivala, svi koji budu deo ovogodišnjeg Belagrade Beer Fest-a, pored zarade, steći će iskustvo i stvoriti mnogobrojne kontakte radeći na događaju koji po angažovanim resursima i poseti ne zaostaje za najvećim svetskim festivalima.

Osim pivarskih kompanija, prisutno je i mnogo drugih firmi iz različitih privrednih oblasti. Drugim rečima, Belgrade Beer Fest je postao i priznati privredni sajam, ujedno i manifestacija od velikog turističkog značaja za Srbiju i Beograd.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор