Stiže „Beogradski gastro fest“

made-in-germany-rs-sporet-gas-kuvanje

Prvi „Beogradski gastro fest“, kao najveći ovogodišnji gastronomski spektakl na Balkanu, objediniće od 16. do 19. oktobra u hali 5 Beogradskog sajma, četiri kulinarske manifestacije sa višegodišnjom tradicijom

„Balkan Culinary Cup“ je gastro šampionat koji treću godinu za redom okuplja najbolje domaće i strane kuvare i poslastičare. Demonstrirajući najsavremenije tehnike rada i razmenjujući iskustva, takmičari će se i ove godine boriti za vredne titule i nagrade.

„Big Master“ se održava po drugi put i predstavlja skup interaktivnih predavanja i prezentacija, uz razmenu poslovnih iskustva sa najrelevantnijim stručnjacima iz oblasti kulinarstva. Namenjen je svim profesionalnim kuvarima, a ove godine će ga otvoriti tim najbližih saradnika Gordona Remzija, nekrunisanog kralja svetske kuhinje.

„Balkan Chilli Festival“ je jedinstveni „food show“ u organizaciji Diplomatske asocijacije Srbije, posvećen ljutim jelima. Osmišljen je da podstakne proizvodnju chilli paprike u Srbiji, pod sloganom „Chilli Festival – od semena do tanjira“. Festival uključuje radionice o nacionalnim kuhinjama balkanskih zemalja koje tradicionalno koriste ljute začine. U okviru ovog festivala, drugog po redu, direktor Asocijacije Vik Jensen, zajedno sa Lepim Brkom, kuvaće sa decom, dok će u nedelju, 19. oktobra biti organizovano takmičenje „Ko može da pojede najviše čilija?“.

„EXPO“ je jedina manifestacija otvorenog tipa i namenjena je svim ljubiteljima dobre kuhinje. Poslednja je po redu u okviru „Beogradskog gastro festa“ koji će ovoga oktobra okupiti više od pet stotina najvećih stručnjaka iz oblasti kulinarstva.

Cesar Bartolini, Head Chef tima čuvenog Gordona Remzija i autor knjige „Hrana i kuvanje Argentine“ u kojoj je objedinio šezdeset pet tradicionalnih recepata iz srca Južne Amerike, svoje kulinarske majstorije pokazaće na ovogodišnjem Big Masteru. Michael Kreiling, zvezda nemačke „TV Gusto“, karijeru je gradio u restoranima i hotelima širom Nemačke, Francuske i Velike Britanije, a trenutno je u ulozi Head Chef-a hotela „Hyatt Regency“ u Beogradu. Postavio je nove standarde u izradi jelovnika za restoran „Metropolitan Grill“ i odgovoran je za koncept banket kuhinje i selekcije keteringa. Spiros Dimitrou, kulinarski sudija Svetske kulinarske asocijacije WACS (World Association of Chefs), jedan je od potpredsednika Asocijacije šefova kuvara Srbije. Jovica Jovičić, voditelj kultnog kulinarskog serijala „Paklena kuhinja“, član je Kulinarske federacije Srbije, osvajač mnogih zlatnih medalja i kapiten je srpskog kulinarskog tima na brojnim takmičenjima. Lepi Brka (Nenad Gladić), autor i voditelj emisije o kulinastvu „Gastronomad“, autor istoimene knjige, član Kulinarske federacije Srbije, kuvaće sa decom u okviru „Balkan Chilli Festivala“, najavljuju organizatori.

Beogradski gastro fest organizuju Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор