Jačanje nemačko-srpske trgovine

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić juče se sastao sa Rajnerom Lindnerom, izvršnim direktorom Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu.

Kako je saopštio kabinet ministra Ljajića, na sastanku se razgovaralo o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje i stvaranju uslova za povećanje robne razmene između Srbije i Nemačke, prenosi agencija „Beta“.

Lindner i Ljajić su izrazili očekivanja da će spoljnotrgovinska razmena Srbije i Nemačke nastaviti rast koji je ostvaren u prvom kvartalu ove godine, kao i da će do kraja 2014. godine dostići iznos veći od tri milijarde eura. Oni su se saglasili da će u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i Nemačke značajnu ulogu imati energetika, infrastruktura, prehrambena industrija i turizam, a da bi dodatni impuls unapređenju bilateralne saradnje dalo i formiranje srpsko-nemačke privredne komore.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su tokom susreta istakli značaj pomoći koju Srbija očekuje od zemalja Evropske unije za saniranje šteta od poplava, a Lindner je informisao Ljajića da je veliki broj kompanija iz Nemačke izrazio spremnost da pomogne Srbiji u ovoj teškoj situaciji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор