„Dunav biznis forum“ u Beogradu i Novom Sadu

made-in-germany-rs-dunav-biznis-forum

Na trećoj Međunarodnoj konferenciji „Dunav biznis forum“ koja je trajala od 27. do 29. oktobra, u Beogradu i Novom Sadu, učestvovalo je oko 800 zvaničnika, stručnjaka iz raznih privrednih oblasti, od energetike, voda, agrobiznisa i transporta, do preduzetništva i kreativne industrije 14 zemalja Dunavske regije.

Povodom održavanja ove manifestacije šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je na konferenciji za novinare istakao da Srbija ima ključnu ulogu u regionu, jer realizuje oko 40 procenata trgovine sa okolnim zemljama. On je objasnio da je cilj Dunavske strategije da svim zemljama ove regije pruži jednaku mogućnost da se razvijaju, otvaraju nova radna mesta, zajedno upravljaju resursima i razvijaju turizam.

Međunarodnu konferenciju „Dunav biznis forum“ organizovali su Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF i „Media Invent“, a neke od tema skupa bile su „Saradnja regiona u agrobiznisu“, „Dunav i intermodalni transport“ i „Žene lideri u biznisu“, prenosi agencija „Beta“.

Ovogodišnja konferencija organizovana je treću godinu za redom sa ciljem da se podstaknu investicije i poveća konkurentnost zemalja Dunavskog regiona. Forum je zasnovan na principima i stubovima „Dunavske strategije“ EU, a usmeren je na stvaranje ambijenta pogodnog za biznis, unapređenje saradnje, konkurentnosti i održivi razvoj, bolje korišćenje ekonomskih potencijala i afirmaciju prosperiteta Dunavske regije, kao najznačajnijih vrednosti proisteklih iz zajedničkog znanja i veština.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор