Skijalište „Zlatar“ u zakup na 5 godina!

made-in-germany-rs-zicara

Turističko-sportski centar „Zlatar“ u petak je raspisalo oglas za zakup skijališta „Zlatar“, koje se nalazi na južnoj padini grada Nova Varoš, od brda Cvijetnjak do autobuske stanice, a ponuda uključuje izdavanje žičare četvoroseda, ski-kuće i četiri sistema za veštačko osnežavanje (jedan top i tri žirafe).

Usmeno javno nadmetanje zakazano je za 10. novembar. Zakup skijališta je na pet godina, uz obavezu novog gazde da preuzme na određeno vreme četvoricu radnika hotela „Panorama“ i obezbedi u sezoni 50 ski-pasova za goste hotela, uz popust od 10 posto na svaki sledeći ski-pas, prenose „Večernje novosti“.

Početna cena zakupnine skijališta „Zlatar“ je jedan dinar, a licitacioni korak iznosi 1.000 dinara. Pravo učešća na licitaciji imaju sva fizička i pravna lica koja uplate depozit od 1,5 miliona dinara, kažu u Turističkoj organizaciji. U oglasu se takođe navodi i da će se „depozit najpovoljnijeg ponuđača iskoristiti za izmirenje troškova skijališta (struja, voda), a ako šta pretekne vraćaće se zakupcu na kraju svake sezone“.

Čitavih 11 godina trajale su pripreme i gradnja zlatarske žičare, čije žice polaze gotovo iz samog centra grada. Opštinska rukovodstva i lokalni smučarski klub tvrdili su da će jedna od najvećih investicija u Srbiji biti veoma isplativa i uzdanica razvoja posustalog zimskog turizma na Zlataru. Uz republička sredstva i kredit koji je uzela opština, za realizaciju ovog projekta ukupno je utrošeno oko 2,5 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор