Osuđenici pošumljavaju gazdinstva „Srbijašuma“

made-in-germany-rs-suma

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije, Javno preduzeće „Srbijašume“ i Šumarski fakultet u Beogradu, potpisali su prošle nedelje Sporazum o saradnji, kojim je predviđeno angažovanje osuđenika na sađenju 1,3 miliona sadnica u Srbiji, u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata.

U saopštenju „Srbijašuma“ se navodi kako će potpisivanjem ovog sporazuma biti započet projekat „Jedno drvo za jednog ratnika“, čiji je cilj angažovanje osuđenika iz sistema Uprave za izvršenje krivičnih sankcija na pošumljavanju površina u sistemu gazdovanja kompanije „Srbijašume“.

„Imajući u vidu istorijski kontekst, predviđeno je da projekat traje četiri godine, da se u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata na teritoriji Srbije posadi 1,3 miliona sadnica, sa posebnim akcentom na istorijski značajnim lokacijama“, pojašnjava se u saopštenju.

Tripartitni Sporazum potpisali su u ime Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, direktor Milan Stevović, zamenik direktora JP „Srbijašume“ Igor Braunović i prodekan Šumarskog fakulteta Zdravko Popović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор