Počeo 81. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

made-in-germany-rs-novi-sad-poljoprivredni-sajam

U Novom Sadu je počeo 81. Međunarodni poljoprivredni sajam, najznačajnija regionalna sajamska manifestacija u oblasti poljoprivrede, koja će u narednih sedam dana okupiti više od 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Frans Timermans, šef diplomatije holandije, partnerske zemlje ovogodišnjeg novosadskog sajma. Holandija će u izlagačkom prostoru i kongresnom delu predstaviti najbitnije segmente svoje poljoprivredne proizvodnje, kao i trendove u evropskom agraru. Organizatori očekuju više desetina hiljada posetilaca i najavljuju dolazak velikih privrednih delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Rusije, Moldavije, Rumunije i drugih država, prenosi agencija „Tanjug“.

U okviru izuzetno bogatog programa sajma, veliko interesovanje posetilaca i ove godine će privući izložba poljoprivredne mehanizacije. Kompanije članice srpskog Udruženja uvoznika i izvoznika mehanizacije izložiće oko 1.000 eksponata na više od 60.000 kvadratnih metara, među kojima su i pojedini najsavremeniji modeli traktora i kombajna, koji će se u prodaji naći tek iduće godine. U okviru tradicionalne Nacionalne izložbe stoke pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, biće predstavljeno više od 1.300 odabranih grla iz domaćeg uzgoja. Četvrtu godinu za redom biće promovisana i organska poljoprivredna proizvodnja. Na tu temu najavljeni su mnogobrojni stručni skupovi i susreti izlagača i gostiju. U nagradnoj igri za najsrećnije posetioce, biće dodeljena dva traktora „belarus“, od strane kompanije „Agropanonka MTZ Finke“.

Ovogodišnji Poljoprivredni sajam u Novom Sadu trajaće do 26. maja, a za posetioce će biti otvoren svakog dana od devet do 19 sati. Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, za organizovane kolektivne posete cena karte je 350 dinara, dok po 200 dinara plaćaju školarci koji organizovano posete ovu manifestaciju, deca od sedam do 12 godina i penzioneri.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор