Normalizovan vozni saobraćaj iz Beograda za Solun i Sofiju

made-in-germany-rs-voz-na-mostu

Železnice Srbije – su od sinoć ponovo uspostavile međunarodni putnički saobraćaj sa Grčkom i Bugarskom na celoj trasi od Beograda do Soluna, odnosno Sofije.

Međunarodni voz iz Beograda za Solun krenuo je juče po redu vožnje u 18.45 sati, a u povratku iz Soluna stigao je u naš glavni grad danas u 05.33 sati. Voz za Sofiju takođe je iz Beograda krenuo juče u 21.50 sati , a iz Sofije je stigao danas u 4.54 sati, prenosi agencija „Tanjug“.

Srpske železnice su danas uspostavile i međunarodni putnički saobraćaj iz Beograda za Crnu Goru i Makedoniju. Voz iz glavnog grada Srbije za Skoplje krenuo je jutros u 07.50 sati, a iz Skoplja u Beograd stiže popodne u 18.09 sati. U saobraćaju sa Crnom Gorom međunarodni putnički voz koji je iz Beograda pošao jutros u 09.10 sati saobraćaće pomoćnim prevoznim putem Rakovica – Mladenovac – Palanka – Velika Plana – Lapovo – Kragujevac – Kraljevo – Čačak – Užice i dalje do Bara.

U povratku iz Bara za Beograd voz će takođe, saobraćati ovim pomoćnim pravcem od Užica.

Na pruzi Beograd – Lapovo – Niš potpuno je normalizovan lokalni putnički saobraćaj, ali i dalje ne saobraćaju vozovi iz sistema „Beovoz“ na relaciji Beograd – Mladenovac, zbog preporuke za smanjenje potrošnje električne energije. Na pruzi Beograd – Mala Krsna – Požarevac, zbog uštede električne energije „Beovoz“ takođe neće saobraćati, ali će saobraćati četiri voza. Iz Beograda za Požarevac vozovi će polaziti u 07.35 i 19.35 sati, a iz Požarevca za Beograd u 04.40 i 16.35 sati.

I dalje ostaje na snazi restriktivna teretna organizacija lokalnog putničkog saobraćaja na pruzi Prijepolje – Požega, navedeno je u saopštenju „Železnica Srbije“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор