Avioletovi Beograd – Zagreb nakon 23 godine

made-in-germany-rs-srbija-hrvatska-zastava

Nakon 23 godine Beograd i Zagreb će od 12. decembra ponovo biti povezani aviolinijom na kojoj će avioni „Er Srbije“ saobraćati dva puta dnevno.

Srpska nacionalna kompanija je najavila da će letovi iz Beograda za Zagreb svakodnevno polaziti u 7:35 i 18:20, a iz Zagreba za Beograd u 10:05 i 20:40 sati. Za sada još uvek nisu objavljene cene karata, ali u dve turističke agencije rečeno je za B92 da će najjeftinija povratna karta, sa svim uračunatim taksama, iznositi 107 eura. Povratna karta za prvi polazak 12. decembra koštaće 127 eura, a cena karte, kako su naveli u ovim agencijama, zavisiće od datuma polaska i dužine boravka.

Prvi let na ovoj liniji sa dugom istorijom, obavio je „JAT-ov“ prethodnik „Aeroput“ u februaru daleke 1928. godine. „JAT“ je ponovo uspostavio letove na liniji Beograd – Zagreb u aprilu 1947. godine i održavao ih je sve do avgusta 1991. godine.

– Uspostavljanje linije za Zagreb značajan je i dobrodošao dodatak mreži destinacija „Er Srbije“ koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena, u poređenju sa putovanjima vozom ili kolima – izjavio je ovim povodom generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор