„EasyJet“ ukida let Beograd – Rim

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EasyJet – „lowcost“ avioprevoznik doneo je odluku o ukidanju leta između Beograda i Rima.

Ova linija će biti ugašena od zimskog reda letenja, a poslednji let do rimskog aerodroma „Fiumicino“ planiran je za 25. oktobar, dokle će biti i dostupan za sve zainteresovane putnike. Nakon tog roka „easyJet“ će nastaviti da leti iz Beograda do Ženeve i Milana, prenosi „Aviokarta.net“.

Predstavnik za medije ove aviokompanije Matteo Taddei potvrdio je odluku o gašenju linije ka Rimu i tom prilikom objasnio da „easyJet“ stalno procenjuje svoju putnu mrežu, kako bi osigurao atraktivnost za sve korisnike, ali i efikasnost i profitabilnost kompanije. U procesu redovne analize mreže i prioritetnog upošljavanja raspoloživih kapaciteta, aviokompanija je odlučila da odustane od linije Rim – Beograd, a da let preusmeri na druge, popularnije destinacije.

Linija iz Beograda ka Rimu otvorena je 31. marta ove godine i kako se nezvanično saznaje, od samog početka je beležila veoma slabo interesovanje putnika, jer na toj ruti već postoji jaka konkurencija između još dve kompanije: „Air Serbije“ i „Alitalije“, koje na ovoj liniji lete po dva puta na dan.

Kako „Aviokarta.net“ takođe nezvanično saznaje, tri prevoznika su prevelikom koncentracijom letova i ogromnim povećanjem kapaciteta, ugušili ovu rutu, tako da pored „easyJeta“ ni druga dva prevoznika ne ostvaruju uspeh na ovim letovima.

Na liniji Beograd – Ženeva od 27. oktobra „easyJet“ će leteti ponedeljkom, sredom i petkom, umesto kao do sada utorkom, četvrtkom i subotom. U nedelji koja počinje od 10. novembra biće ukinut aviolet sredom, tako da će tokom zimskog reda letenja „easyJet“ do Ženeve saobraćati dva, umesto tri puta sedmično.

Tokom zimskog reda letenja ova aviokompanija smanjiće i broj nedeljnih letova ka Milanu sa četiri na tri, tako da će počev od 10. novembra biti ukinut let ponedeljkom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор