Festival ždralova u Novom Bečeju

made-in-germany-rs-zdralovi

Drugi po redu Festival ždralova u Novom Bečeju održava se u ovom vojvođanskom gradu u petak i u subotu na lokaciji Slano Kopovo, gde se svake jeseni tokom seobe okupi i do 20.000 ovih prelepih ptica.

Po rečima Igora Balmazovića iz opštinske Turističke organizacije, ove godine će u prvom planu biti edukacija posetilaca i živi doživljaj ovog fenomena prirode, prenosi novosadski „Dnevnik“.

– U saradnji sa Omladinskim klubom i Kancelarijom za mlade ponovo smo organizovali Festival ždralova. Vodimo predškolsku decu na Slano Kopovo, gde će ih dočekati aktivisti Kancelarije za mlade i stručna saradnica Silvija Šimončik, koja će im ispričati sve o zaštićenim i retkim vrstama ptica na našim prostorima. Zatim ćemo održati likovnu i origami radionicu u okviru koje će deca praviti figure od papira i slikati. Oko 16 časova očekuje se dolazak jata ždralova, a nakon što ih deca vide, planiran je povratak – najavio je Balmazović.

Po njegovim rečima, u subotu će biti organizovan drugi deo programa za decu iz Kumana, Novog Bečeja, Bočara i Novog Miloševa. Oni će imati mogućnost da dvogledima vide sve ptice, kaže Balmazović, koje u ovom periodu nastanjuju Slano Kopovo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор