Ovogodišnji „Exit“ počeo da „praši“

made-in-germany-rs-exit

Od četvrtka i 19 sati kada je počeo ovogodišnji muzički festival „Exit“, petnaesti po redu i rekordni po broju prodatih ulaznica, Novi Sad je i zvanično postao prestonica najboljeg zvuka i zabave u Evropi. Oko 22 sata publika je i dalje u ogromnom broju pristizala na Petrovaradinsku tvrđavu, a oni koji su već bili tu s nestrpljenjem su čekali spektakularan vatromet i svečano otvaranje festivala, uz nastup birtanskog kultnog dueta „Pet shop boys“. Glavna festivalska bina ponovo je testirala svoje kapacitete kako bi okupila prognoziranih 30.000 gledalaca, prenosi novosadski „Dnevnik“.

Kao i svake godine, „Exit“ je gostima iz celog sveta ponudio najrazličitiji muzički program, usluge, hranu i znanje. Najveći broj bina i štandova nalazi se na uobičajenim mestima, kao i dva festivalska ulaza. Dok odlični „Kal“ sviraju na „Fjužn bini“, a na „Mejn stejdžu“ praše „Energy Opening by Balkanopolis“, novosadska tvrđava punila se posetiocima iz Srbije i bivše Jugoslavije, za kojima su pristizali i gosti iz celog sveta. Njima je tradicionalno najzanimljivija bila „Dens arena“, a pošto ona svoj pun potencijal ostvaruje tek u kasnim noćnim satima, razumljivo je oklevanje publike s dalekog istoka i malo bližeg zapada. S druge strane, metalcima i, posebno sinoć, ljubiteljima hard-kora nije trebalo dva puta reći da nađu svoje mesto ispred „Eksploziv bine“, gde je kao glavi hedlajner svirao njujorški „Madball“.

Reporteri „Dnevnika“ ocenili su da je raspoloženje gostiju sinoć bilo odlično i da nisu zabeležene veće gužve ili čepovi na festivalskim kapijama. Poveći red postojao je jedino ispred ulaska u „Exit kamp“ oko pola devet uveče, što je posledica euforije „poslednjeg trenutka“, više nego organizacionih propusta. Ako ne računamo „Pet shop boys“, zvezda prve festivalske večeri bio je belgijski kompozitor, pevač i hitmejker Stromej, koji je na Glavnoj bini smenio „Balkanopolis“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор