Google Street View servis za Srbiju

made-in-germany-rs-street-view

Kompanija Google predstavila je 10. jula, „Street View“ servis, koji korisnicima uz virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije, omogućava i da pronađu omiljena mesta za izlaske ili restorane u kojima žele da rezervišu mesto, ali i da se upoznaju sa delom grada u koji žele da se presele, prenosi „Blic“.

Oktobra prošle godine, Google automobili počeli su da beleže fotografije sa pregledom od 360 stepeni u većim gradovima Srbije, kao što su Beograd i Novi Sad, a nakon toga prešli su i u manje gradove i sela.

„Street View“ je izuzetno popularna aplikacija, dostupna u 50 zemalja i više od 3.000 gradova širom sveta. Njeni korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice preko panoramskih fotografija zabeleženih iz perspektive posmatrača. Aplikacija je dostupna i u okviru „Google Earth“ aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje. Tamo gde je dostupna „Street View“ opcija, pregledu ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira, a zatim se bira „Street View“ ikona na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. Ukoliko se radi o najnovijoj verziji Google mape, dovoljno je prevući narandžastog čovečuljka „Pegmena“ na mapu da bi se zumirao pregled ulice.

Zahvaljujući „Street View“ opciji, korisnici mogu da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, da planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak, ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije. Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu, ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu. Takođe, pre nego što se upute na odmor, naši građani mogu da vide kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti.

Poslovni korisnici takođe imaju koristi od „Street View“ tehnologije, jer besplatno mogu da integrišu Google mapu u svoj veb sajt i na taj način promovišu lanac hotela, ili povećaju vidljivost lokalne biblioteke, restorana, kao i bilo kog drugog značajnog objekta ili lokacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор