Google aplikacija pronalazi izgubljeni telefon

made-in-germany-rs-google-play

U situaciji kada ne znate gde vam se nalazi mobilni teleofon, jer ste ga negde zaturili, nova Google aplikacija nudi pomoć za rešenje problema.

Google je nedavno predstavio novu aplikaciju koja korisnicima Android telefona pomaže u pronalaženju svog omiljenog uređaja, a za koju vam je potreban kompjuter, prenosi „Jutarnji list“.

Ukoliko se mobilni telefon nalazi negde u blizini, mesto na kome je lako je otkriti zahvaljujući zvonjavi, a ukoliko je, na primer, telefon ostao zaboravljen u kafiću ili prodavnici, njegova lokacija će biti označena na karti.

Ova nova opcija pod jednostavnim nazivom “Find my phone” (Pronađi moj telefon) korisnicima omogućava da u Google pretraživač ukucaju „find my phone“ kako bi joj pristupili.

Da bi aplikacija radila kako treba, korisnici moraju da se postaraju da koriste njenu poslednju verziju instaliranu na prenosnom uređaju, kao i da su istovremeno ulogovani na svoj Google nalog i preko mobilnog telefona i na kompjuteru. U tom slučaju na karti će se jednostavno pojaviti označena lokacija.

Međutim, ukoliko korisnik misli da mu je uređaj ukraden, otvara mu se mogućnost da zaključa svoj mobilni telefon putem aplikacije „Android Device Manager“, i izbrišu podatke na njemu ili promene lozinku.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор