Za sva pitanja o digitalizaciji pozovite 18911

made-in-germany-rs-18911

Pozivanjem kol centra za digitalizaciju, na broj 18911, građani će dobiti odgovore na sva pitanja vezana za proces prelaska na digitalno emitovanje televizijskog signala u Srbiji.

Po rečima Tatjane Matić, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija, koje ovaj projekat realizuje u saradnji sa „Poštom Srbije“, građane najviše zanima kada će biti pušten isključivo digitalni signal, u kojim gradovima i mestima, kao i kakav je plan prelaska.

– Građani će preko kol centra moći da se informišu i o tome koja im je oprema potrebna da bi mogli da prime digitalni signal, kao i o mogućnostima koje pruža novi vid emitovanja televizijskog programa. Već je počelo je uručivanje vaučera za set-top-boks uređaje za socijalno ugrožene kategorije stanovništva i oni će prvo stići u Vršac na kućne adrese, jer je to grad koji će 15. aprila prvi preći na isključivo digitalni signal – rekla je Matićeva za „RTS“ i tom prilikom pozvala Vrščane da do tog datuma preuzmu vaučere, a sa njima i svoje set-top-boksove u prodavnicama u tom gradu.

Kako je dalje objasnila, više od 100 operatera u kol centru moći će da u jednom trenutku prihvati pozive i odgovara na pitanja građana. Međutim, u centru je trenutno angažovano oko 40 operatera, jer je ovo tek početak posla na uvođenju digitalnog signala. Kada budu bili isključivani veliki regioni, biće angažovani i svi kapaciteti ovog kol centra, koje „Pošta“ ima na raspolaganju, navela je ona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор