Digitalni signal sa Avale kreće u ponedeljak

made-in-germany-rs-digitalna-televizija

Nakon završene digitalizacije Vojvodine, oko dva miliona građana Beograda i okolnih naselja od ponedeljka, 25. maja, takođe će početi da primaju digitalni televizijski signal.

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ saopštilo je da će prelazak na digitalno emitovanje televizijskog signala biti označen svečanim gašenjem predajnika analogne televizije na emisionoj stanici „Avala“ i puštanjem u rad digitalnih predajnika.

Digitalni TV signal sa Avale u ponedeljak će pustiti potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i v.d. direktora Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ Branko Gogić, prenosi agencija „Tanjug“.

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ osnovano je odlukom Vlade Srbije koja mu je poverila upravljanje emisionom infrastrukturom u Srbiji. Najvažniji zadatak ovog preduzeća predstavlja stvaranje uslova za prelazak na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa putem zemaljskih predajnika. Preduzeće raspolaže sa više od 260 emisionih stanica sa predajnicima i repetitorima, među kojima je i Avalski toranj, navodi se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор