„Telenor“ proširio 3G signal za 10%

made-in-germany-rs-telenor

Mobilni operator „Telenor“ proširio je za više od 10 posto pokrivenost svoje mreže 3G signalom.

Zahvaljujući ovom, još većem broju korisnika biće dostupan brzi mobilni internet, a moći će i da koriste čitav spektar naprednih usluga u „Telenorovoj“ pametnoj mreži u gradskim i ruralnim sredinama, saopštila je ova kompanija, a prenosi agencija „Tanjug“.

– Telenor je prvi mobilni operator koji je pustio 3G signal na frekvenciji od 900 MHz. Država je omogućila primenu tehnološke neutralnosti koja dozvoljava operatorima da koriste najnaprednije tehnologije na bilo kom spektru, a to će za naše korisnike značiti bolju pokrivenost i dostupnost usluga visokog kvaliteta – rekao je Goran Vasić, izvršni direktor korporativnih poslova u kompaniji „Telenor“.

Signal 3G uveden je na više od 100 lokacija koje su ranije imale 2G signal, a pokrivenost se sada prostire i na Drvengrad, Vlasinsko jezero, Zaovinu, Zlatarsko jezero i još mnoge druge lokacije. Korisnici koji žive u ovim krajevima ili su tu samo na proputovanju, biće u mogućnosti da koriste veće internet brzine (u redovnim uslovima veće od 1 Mbps), surfuju internetom, koriste društvene mreže i napredne servise.

Mapu pokrivenosti „Telenorovim“ signalom korisnici mogu da provere u svakom trenutku preko sajta: www.telenor.rs.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор