Jagodinci prvi u Srbiji dobili veštački vodopad

made-in-germany-rs-jagodina

Juče je u Jagodini otvoren prvi veštački vodopad u Srbiji, koji se nalazi u izletištu Potok, u neposrednoj blizini Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja voštanih figura i „Vivo“ šoping parka.

Domaćini predviđaju da će veštački vodopad biti najveća turistička atrakcija u regionu. Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković rekao je na otvaranju da je ova investicija prava „turistička fabrika“ koja će zaposliti 200 radnika. On je objasnio da su ispred izletišta Potok napravljene tezge za one koji se bave starim zanatima i koji će svoje proizvode prodavati turistima, prenosi agencija „Beta“.

– Prošle godine Jagodinu je posetilo 400.000 turista, a predviđamo da će ih u ovoj godini biti oko 700.000. U Jagodini postoje dve poslovne zone, industrijska koja pripada Italijanima, Rusima i Nemcima, za koju se očekuje da će do kraja godine uposliti 2.500 radnika, i turistička zona koja će uposliti oko 1.000 radnika – podsetio je Marković i ocenio da jagodinski vodopad i svi ostali turistički kapaciteti ovog grada mogu da konkurišu evropskim metropolama, poput Beča i Pariza.

Prema njegovim rečima, Jagodina je jedan od tri grada u Srbiji koji je ostvario suficit od 32 miliona eura. Marković je tom prilikom najavio i da bi u Jagodini početkom septembra trebalo da bude otvorena fabrika „Vibag“, površine 64.000 kvadratnih metara, u kojoj će posao naći 500 mladih ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор