Trstenik otvorio prvi bazen akva parka

made-in-germany-rs-akvapark

U Trsteniku je u petak, u okviru budućeg kompleksa otvorenih bazena, svečano otvoren prvi od četiri bazena namenjenih najmlađima, u čiju je izgradnju uloženo 120 miliona dinara.

– Projekat akva parka je jedan od kapitalnih projekata za Trstenik, a Trsteničani više neće morati da vode svoju decu u Jagodinu ili neki drugi grad, jer najmlađi sada imaju svoj bazen. Naša turistička ponuda sada je mnogo bogatija i verujem da će u Trstenik dolaziti puno gostiju, od Kruševca do Čačka – izjavio je predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Gradnja kompletnog komleksa akva parka u Trsteniku, sa četiri bazena, trebalo bi ukupno da košta 2 miliona eura. Do sada je uloženo 120 miliona dinara, a uz potpuno opremljen dečiji bazen, završene su instalacije i za tri preostala bazena.

– Naredne godine ćemo završiti još dva bazena, u 2017. godini i taj poslednji. Kada kompletna investicija bude realizovana, imaćemo kompleks površine 2,5 hektara i kapaciteta od 4.000 posetilaca, jedini takav u ovom delu Srbije. Ovaj projekat podržala je i Vlada Republike Srbije, pa smo od Ministarstva privrede dobili 60 miliona dinara, a do kraja godine trebalo bi da dobijemo još 30 miliona za nastavak radova – objašnjava Aleksić, a prenosi “Blic”.

U lokalnoj samoupravi najavljuju i nove investicije u “Sportskom centru Trstenik”, gde će na fudbalskom stadionu do 15. septembra biti izgrađena nova tribina sa 2.000 sedišta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор