Zlatar dobija novu ski stazu i peti hotel

made-in-germany-rs-skijanje

Preduzeće “Zlatar putevi“, koje je prošle zime od Turističke organizacije zakupilo skijalište i žičaru iznad Nove Varoši na 15 godina, sada gradi novu stazu i peti hotel u ovom srpskom skijaškom centru.

– Do 15. decembra Zlatar će dobiti novi hotel sa 70 kreveta. U toku su zanatski radovi, a objekat će biti u planinskom stilu, obložen drvetom i kamenom, sa hranom spremljenom od mesa, belog mrsa, žitarica i drugih namirnica iz ovog kraja – najavljuje Vojko Purić, vlasnik Zlatar puteva.

Po njegovim rečima, pored restorana i sale za seminnare, hotel će imati i parking, garaže za vozila gostiju, ali i dečji kutak. Osoblje novog zlatarskog hotela na jesen će biti upućeno na obuku u jedan beogradski hotel, prenosi „Zlatarinfo“.

Posle višegodišnjeg zastoja u investicijama, preduzeće Zlatar putevi daje novi impuls razvoju turizma na Zlataru. U toku su pripreme za gradnju i drugog hotela sa bazenom i 110 kreveta, samo stotinak metara od hotela koji je u završnoj fazi realizacije.

– Skijalište će pre zime dobiti drugu stazu i tanjiraču od 500 metara. Proširuje se restoran na Pucarevini i gradi hangar za tabače snega i ostalu opremu za održavanje staza. Na stazi se menja rasveta za noćno skijanje, a biće ugrađena i nova pumpa na crpnoj stanici za vodu – ističe Purić i najavljuje nabavku autobusa za goste, ali i novi marketinški pristup tržištu i otvaranje predstavništva u Beogradu.

Posle hotela „Panorama“, „Zlatar“, „Zlatarski zlatnik“ i „Jelena“, za peti hotel na starovlaškoj planini vlasnici traže „kuma“, zbog čega i pozivaju čitaoce da daju predloge. Za izabrano ime i logo novog hotela na ćiriličnom pismu, obećavaju nagrade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор