Hotel “Zvezda” postao vlasništvo Ceptera

Čuveni hotel “Zvezda” iz grupe HTP “Fontana” u Vrnjačkoj Banji prodat iz stečaja kompaniji “Cepter” za 179 miliona dinara. Novi vlasnik namerava da u renoviranje ovog objekta od 11.445 kvadrata uloži 10 miliona eura.

Hotel Zvezda, koji se nalazi na banjskoj Promenadi i broji 200 ležajeva, otvoren je pre oko 35 godina i do sada nije obnavljan. Bio je u sastavu HTP “Fontana” koja je od januara prošle godine u stečaju. Na poslednjoj licitaciji, pored “Zvede” je prodat i Kafe “Švajcarija” drugom kupcu, a u ponudi su bili i dve decenije nezavršeni objekat “Zvezda dva”, “Ekonomat” i Hotel “Beli izvor”.

– Plan je da u hotel uložimo oko 10 miliona eura sa ciljem je da ga renoviramo i podignemo kategoriju. U ovaj hotel nije nikada ulagano, radio je samo od proleća do jeseni, a zatvoren je početkom novembra prošle godine. Sada završavamo papirologiju oko preuzimanja i biraćemo najbolji projekat renoviranja. Od njega zavisi koliko će radovi trajati i kada će biti ponovo otvoren. Namera nam je da obogatimo sadržaj, ali i da zadržimo terapeutski deo – kažu u Cepteru.

U vlasništvu kompanije “Cepter” je još pet hotela: “Palas” u Banjaluci, “Drina” u Bajinoj Bašti, vila “Drina” na Perućcu, “Cepter hotel” u Bosanskoj Dubici i istoimeni u Beogradu, prenose “Večernje novosti”.

Preduzeće HTP “Fontana” već je privatizovano 2005. godine, ali je Agencija za privatizaciju tu prodaju poništila. Bivši vlasnik se sporio i tvrdi da je dobio spor protiv Agencije za privatizaciju, a stečaj nad preduzećem je otvoren naknadno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор