Novi ciklus zapošljavanja u „Leoniju“

Nemačka kompanija „Leoni“ u čijoj fabrici u Prokuplju radi blizu 2.500 radnika, u narednih mesec dana će angažovati dodatnih 200 radnika sa evidencije nezaposlenih prokupačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Preko programa „Obuka za poznatog poslodavca“, Leoni će nove radnike zaposliti nakon obuke za obavljanje konkretnog posla, koju sa tri milona dinara subvencionišu lokalna samouprava i NSZ. Pre uključenja u obuku, svi polaznici prvo su prošli testiranja preko filijale NSZ.

– U okviru ovog programa predhodne godine smo već zaposlili oko 700 radnika i sada nastavljamo započetu dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i NSZ. Radnici će proći dvomesečnu obuku u našim pogonima, a nakon toga potpisaće ugovor sa Leonijem na šest meseci. Nakon toga, od njih će zavisiti hoće li im biti produžen ugovor ili ne – objasnila je zamenica generalnog direktora Leonija Aleksandra Pešić.

Ona je istakla da kompanija svakodnevno proširuje kapacitete i da planira da u pogonu u Prokuplju do kraja godine uposli oko 3.000 radnika. Cilj Leonija je, kako kaže, da se u svim pogonima na jugu Srbije, koji se još nalaze i u Malošištu i Nišu, do kraja ove godine uposli preko 7.000 radnika, prenosi „Blic“.

Po rečima Milana Aranđelovića, člana prokupačkog Opštinskog veća, ranija iskustva govore da kompanija Leoni uglavnom zadržava radnike koji žele da rade za nju.

– Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent, kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete, a samim tim i da zapošljava radnike – rekao je Aranđelović naglasivši da je fabrika „Leoni“ najveći privredni subjekat u ovoj opštini.

Ugovore o uključenju u obuku ove nedelje je potpisalo 50 kandidata, sledeće sedmice potpisaće ih još 90, a u narednih mesec dana i preostalih 60 lica. Tokom obuke oni će primati novčanu naknadu od 6. 000 dinara mesečno, osigurani su od slučaja povrede na radu i profesionalnog oboljenja, a imaju obezbeđen i prevoz.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор