Nova zapošljavanja u prokupačkom Leoniju

made-in-germany-rs-fabrika-kablova

Nemačka kompanija “Leoni” najavljuje da će do kraja ove godine u svojoj fabrici u Prokuplju zaposliti 350 novih radnika, dok će u prvom i drugom kvartalu 2017. posla biti za još toliko ljudi.

Tokom ovog meseca u Leonijevoj fabrici će, uz pomoć 2,5 miliona dinara iz lokalnog budžeta, započeti dvomesečna obuka 100 Prokupčana, a svi oni koji je uspešno završe biće primljeni u radni odnos. Obaveza “Leonija” nakon toga je da radnike zadrži na poslu najmanje 6 narednih meseci, prenose „južne vesti“.

Po rečima predsednika Opštine Aleksandra Simonovića, ranija iskustvagovore da nemačka kompanija uglavnom zadržava radnike koji imaju želju da ostanu i rade.

– Ovo je jedan od načina na koji lokalna samouprava ulaže kako bi smanjila nezaposlenost na teritoriji prokupačke opštine. Do kraja godine izdvojićemo sredstva za finansiranje obuke za još 250 radnika, koji će se posle toga zaposliti u ovoj fabrici – rekao je Simonović prilikom potpisivanja ugovora o finansiranju obuke.

– Svi polaznici obuke su ranije prošli naša testiranja, a prijem radimo preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Uvek smo otvoreni za nove ljude i svi zainteresovani mogu da se informišu o slobodnim radnim mestima preko Nacionalne službe za zapošljavanje ili direktno u kompaniji – objasnio je generalni direktor “Leonija“ u Prokuplju Klemens Saks.

U prokupačkom pogonu nemačke kompanije trenutno radi oko 2.000 radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор