Na Zlataru otvoren i peti hotel

made-in-germany-rs-hotel-zlatarski-biseri

Skijaški centar na jednoj od najlepših srpskih planina, Zlataru, bogatiji je za još jedan novi hotel, “Zlatarski biseri”. Peti po redu hotel na toj planini, obogatiće turističku ponudu ovog kraja u predstojećoj zimskoj sezoni.

Novi hotel je u privatnom vlasništvu preduzetnika Gojka Purića, koji je u izgradnju i opremanje ovog objekta uložio 1,5 miliona eura. Hotel “Zlatarski biseri” nalazi se na 1170 metara nadmorske visine i raspolaže sa 75 ležajeva. Pored restorana i ski staze, hotel ima i dodatne sadržaje kao što su velnes, tursko kupatilo…

Prilikom otvaranja novog hotela na Zlataru, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić je izjavio da je interes Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede da se na selu zadrži što više mladih ljudi. On je istakao da se uporednim razvijanjem dve privredne grane, turizma i poljoprivrede, mladi mogu privući da ostanu na selu, što predstavlja jedan od ciljeva Ministarstva poljoprivrede, prenosi agencija “Tanjug”.

– Mnogi poljoprivredno – prehrambeni proizvodi ovog kraja su zaštićeni, dok su drugi na putu da to budu, što takođe predstavlja jedan od potencijala privrednog razvoja. Ministarstvo je tu da stvori uslove i pomogne da se mladi afirmišu i zadrže u ovom kraju – naglasio je Rajić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор