Nastavlja se štrajk na berlinskim aerodromima

Članovi sindikata zemaljskog osoblja danas su započeli 25-časovni štrajk na dva najveća berlinska aerodroma „Tegel“ i „Šenefeld“, zbog čega je otkazano više stotina letova.

Sindikat aerodromskog osoblja „Ver.di“ pozvao je svoje članove zaposlene na aerodromima Tegel i Šenefeld da od ponedeljka u 4 ujutro do utorka u 5 sati, po drugi put za poslednja četiri dana, obustave rad i stupe u štrajk, prenosi agencija „Rojters“.

Sindikat traži da se zemaljskom osoblju plata poveća sa 11 na 12 eura po satu, dok su čelnici aerodroma ponudili povećanje od 10 centi, što je sindikat odbio. Zaposleni na berlinskim aerodromima već su štrajkovali u petak, ali su juče odlučili da nastave protest, jer njihovi poslodavci nisu reagovali na prethodni štrajk, niti su ponudili novi dogovor oko plata.

Zbog ovih štrajkova berlinski aerodromi su u petak otkazali više od 700 letova, dok će od ponedeljka do utorka biti otkazanao 642 leta.

Najveća nemačka aviokompanija „Lufthansa“ najavila je da će zbog štrajka otkazati sve letove do Frankfurta i Minhena i iz tih gradova do Berlina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор